Τί θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς πριν επισκεφθούν τον παιδοδοντίατρο την εποχή της πανδημίας COVIT-19 !

26 Σεπτεμβρίου, 2020 Administrator

Το ιατρείο μας εξακολουθεί να τηρεί με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας COVIT-19 που πλήττει την υφήλιο, καθώς επίσης και όλα τα μέτρα αντισηψίας και αποστείρωσης που ανέκαθεν ήταν επιβεβλημένα σε κάθε οδοντιατρείο. Επιπλέον, φροντίζεται να γίνεται συχνά αερισμός του χώρου και χρήση ειδικής συσκευής υπεριώδους αποστείρωσης, η οποία βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής.

Ωστόσο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς τί θα πρέπει να έχουν στο νου προτού μας επισκεφτούν με τους μικρούς ασθενείς μας:
1. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη κατά την είσοδο και την παραμονή στο ιατρείο. Τα παιδιά αφαιρούν την μάσκα όταν τους ζητηθεί από την παιδοδοντίατρο προκειμένου να γίνει η οδοντιατρική εξέταση και η θεραπεία.
2. Κατά την είσοδο στο ιατρείο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός των χεριών με αντισηπτικό που βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής ή το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι στην τουαλέτα.
3. Τα παιδιά θα πρέπει να εισέρχονται στο ιατρείο με έναν μόνο συνοδό (τον έναν από τους δύο γονείς/ κηδεμόνες), ο οποίος θα περιμένει στην αίθουσα αναμονής κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής συνεδρίας.
4. Ο γονιός/ κηδεμόνας θα πρέπει να τηρεί την ακριβή ώρα του ραντεβού προκειμένου να μην υπάρχει άλλος εκτός από τον ίδιο στην αίθουσα αναμονής (μην εισέρχεστε πολύ νωρίς, ούτε αργά στο ραντεβού σας).
5. Δυστυχώς όλα τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία παραμένουν απομακρυσμένα από την αίθουσα αναμονής κι έτσι το μόνο μέσο για να απασχολείται το παιδί όσο η παιδοδοντίατρος μιλά με τον κηδεμόνα, είναι το παιδικό κανάλι της τηλεόρασης στην αίθουσα αναμονής.

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε όπως είχε αναφέρει ο κύριος Σωτήρης Τσιόρδας (Καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, και υπεύθυνος του Υπουργείου Υγείας για τον COVIT-19), ότι «Υπευθυνότητα είναι να συμπεριφέρεσαι σα να έχεις ήδη τον ιό και φοβάσαι μήπως τον μεταδώσεις!»