Τόνια Λ. Μόρφη, Παιδοδοντίατρος DDS, MSc

Η Τόνια Μόρφη γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τοσίτσειο-Αρσάκειο της Εκάλης. Το 1989 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε το 1994 με βαθμό «Λίαν Καλώς», αποκτώντας το τίτλο της Χειρουργού Οδοντίατρου (DDS).

Παράλληλα με τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή, παρακολούθησε Παιδοδοντία σε ιδιωτικό ιατρείο τα δύο τελευταία έτη, ενώ μετά την αποφοίτησή της το διάστημα 1994-1995 εργάστηκε στο Παιδοδοντικό Κέντρο του ΙΚΑ.

Τη διετία 1995-1997 παρακολούθησε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοδοντίας στο Leeds Dental Institute του Πανεπιστημίου του Leeds της Αγγλίας. Εκεί απέκτησε τον τίτλο του Master of Dental Science (MSc) και της ειδικότητας Παιδοδοντίας (Pediatric Dentistry) με διάκριση (distinction) στην παρουσίαση των κλινικών της περιστατικών (board cases).

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το διάστημα 1997 έως 2000 επιτέλεσε Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Τμήμα Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ξεκίνησε το ιδιωτικό της ιατρείο, ασκώντας αποκλειστικά οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους από το 1998 έως σήμερα.

Η παιδοδοντίατρος είναι από το 1998 μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας (HSPD), καθώς επίσης και της Ευρωπαικής Ακαδημίας Παιδοδοντίας (EAPD).

Παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και σεμινάρια εσωτερικού και εξωτερικού. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικά προγράμματα της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας τα οποία στόχο έχουν την προαγωγή της στοματικής υγείας στα ελληνόπουλα.

- 1989-1994꞉ Εισαγωγή και Φοίτηση στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με απόκτηση του τίτλου της Χειρουργού οδοντίατρου (DDS)

- 1993-1995: Παρακολούθηση Παιδοδοντίας σε ιδιωτικό παιδοδοντικό ιατρείο Αθηνών

- 1994-1995: Άσκηση Παιδοδοντίας στο Παιδοδοντικό Κέντρο ΙΚΑ

- 1995-1997꞉ Παρακολούθηση διετούς προγράμματος Παιδοδοντίας στο Leeds Dental Institute του Πανεπιστημίου του Leeds της Αγγλίας και απόκτηση του τίτλου Master of Dental Science (ΜSc) και της ειδικότητας Παιδοδοντίας (Pediatric Dentistry) με διάκριση (distinction) στην παρουσίαση των κλινικών περιστατικών (Board Cases)

- 1998-2000꞉ Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Τμήμα Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

- 1998 έως σήμερα꞉ Άσκηση της ειδικότητας της Παιδοδοντίας ιδιωτικά

- 1998 έως σήμερα꞉ Μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας (HSPD) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντίας (EAPD)

- 1994 έως σήμερα: Τακτική παρακολούθηση και συμμετοχή σε Παιδοδοντικά Συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού και σε εθελοντικά προγράμματα της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας με στόχο την προαγωγή της στοματικής υγείας στα ελληνόπουλα

Ιωάννα Στρουσοπούλου, Βοηθός

Η Ιωάννα εργάζεται στο ιατρείο από το 2009. Είναι υπεύθυνη για την αποστείρωση των εργαλείων και την απολύμανση του χώρου μας. Για το σκοπό αυτό έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής για τις Επιχειρήσεις - Hazard Analysis Critical Control Point System» (HACCP).

Επικοινωνεί με τους γονείς τηλεφωνικά για να δώσει τις πρώτες πληροφορίες και οδηγίες, και στη συνέχεια, είναι η πρώτη που καλωσορίζει τα παιδιά στο ιατρείο. Η βοήθεια της είναι πολύτιμη καθώς βρίσκεται δίπλα στην παιδοδοντίατρο κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε οδοντιατρικής πράξης. Στο τέλος της οδοντιατρικής φροντίδας απασχολεί τα παιδιά στον παιδότοπο του ιατρείου όσο η παιδοδοντίατρος μιλάει με τους γονείς. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους μικρούς μας ασθενείς καθώς στο τέλος της κάθε επίσκεψης τους δίνει το δωράκι τους σαν ανταμοιβή της καλής τους συμπεριφοράς και συνεργασίας!

Αλεξία Μαρονικολάκη, Βοηθός

Η Αλεξία εργάζεται μαζί μας τον τελευταίο χρόνο (2022).  Είναι υπεύθυνη για την τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των ασθενών μας και την υποδοχή των παιδιών στο χώρο του ιατρείου.

Στο χώρο του εξεταστηρίου είναι υπεύθυνη για την απολύμανση της οδοντιατρικής έδρας και την αποστείρωση των εργαλείων, ενώ κατά τη διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι δίπλα στην παιδοδοντίατρο προκειμένου να ολοκληρώνεται σύντομα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια η εκάστοτε οδοντιατρική φροντίδα ή θεραπεία.

Η πολύχρονη εμπειρία της με παιδιά συντελεί κατά μεγάλο βαθμό στην δημιουργία χαρούμενου και θετικού κλίματος στο ιατρείο μας!

Σταυρούλα Αδαμάκη, Βοηθός (Φοιτήτρια Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ)

Η Σταυρούλα είναι φοιτήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.

Στον ελεύθερο χρόνο των σπουδών της είναι στο ιατρείο προκειμένου να παρακολουθεί την άσκηση της Παιδοδοντιατρικής και ταυτόχρονα να βοηθά στην υποδοχή και αντιμετώπιση των μικρών μας ασθενών.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά καθώς συχνά τους μιλάει και ασχολείται μαζί τους τόσο κατά την αναμονή όσο και κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής συνεδρίας.