Καλώς ήλθατε στο ιατρείο μας ...

previous arrow
next arrow
Slider

Φροντίζοντας τα δόντια των παιδιών από τη βρεφική ηλικία, τους εξασφαλίζουμε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο στην ενήλική ζωή!

Το ιατρείο μας βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισίας ακριβώς απέναντι από το Γηροκομείο Αθηνών, δίπλα στο κτίριο της Βιοιατρικής. Λειτουργεί από το 1998 μέχρι σήμερα, με αντικείμενο αποκλειστικά και μόνο την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών και των εφήβων.

Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των μικρών ασθενών με βάση εξειδικευμένες γνώσεις παιδοδοντίας, και, η δημιουργία θετικής στάσης απέναντι στον οδοντίατρο έτσι ώστε η επίσκεψή τους στο ιατρείο να αποτελεί κάθε φορά ευχάριστη και ανώδυνη εμπειρία και όχι δυσάρεστη κι επίπονη διαδικασία. Για το σκοπό αυτό βοηθούν όχι μόνο οι γνώσεις παιδοψυχολογίας που διαθέτουμε χάρη στην ειδίκευσή μας, αλλά και η κατάλληλη διαμόρφωση του ιατρείου, έτσι ώστε να αποτελεί χώρο ευχάριστο και φιλικό προσαρμοσμένο στις παιδικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Στον χώρο αναμονής κυριαρχεί ο παιδικός πάγκος με τα παιχνίδια για να απασχολούνται ευχάριστα τα παιδιά όσο περιμένουν να συναντήσουν την παιδοδοντίατρο. Τα ζεστά χρώματα και η παιδική ταπετσαρία κάνουν το χώρο να μη θυμίζει αυστηρά ιατρείο, ενώ τα λιτά και ανθεκτικά έπιπλα καθησυχάζουν τους γονείς καθώς βλέπουν ότι καμιά ζημιά δεν πρόκειται να συμβεί ακόμη κι αν τα παιδιά παίζουν μόνα τους, χωρίς την επίβλεψή τους.

Στο εξεταστήριο, ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αναβαθμισμένος, τηρεί όλες τις προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής. Οι οδοντιατρικές έδρες είναι ταυτόχρονα σύγχρονες και λιτές, για να μην τρομάζουν τους μικρούς ασθενείς.

Ακόμη, επειδή τα παιδιά είναι ευαίσθητα στις έντονες οσμές και στους θορύβους των οδοντιατρικών συσκευών, το ιατρείο διαθέτει ιονιστές για την απομάκρυνση των φαρμακευτικών οσμών ενώ για κάθε συσκευή φροντίζουμε να δίνεται μια εξήγηση σχετικά με τη χρήση της και τον ήχο που βγάζει.

Τέλος, επειδή θεωρείται βασική, για την απομάκρυνση του φόβου και του άγχους η πρώτη εικόνα που δίνουμε στα παιδιά, οι κατάλευκες ποδιές αποφεύγονται στο ιατρείο μας και δίνουν τη θέση τους σε μπλούζες πολύχρωμες και χαρούμενες, σίγουρα πιο «φιλικές» για τους μικρούς ασθενείς. Το κάθε παιδί καλωσορίζεται με το μικρό του όνομα ενώ για κάθε οδοντιατρική πράξη που πρόκειται να γίνει χρησιμοποιείται η τεχνική «πες-δείξε-κάνε». Εξηγούμε και δείχνουμε τα πάντα στο παιδί, προτού προχωρήσουμε στην εφαρμογή των διαφόρων εργασιών. Τα ψέματα σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπονται (π.χ. ποτέ δεν λέμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ένεση εάν σκοπεύουμε να κάνουμε), ενώ η απόκρυψη πληροφοριών πολλές φορές κρίνεται αναγκαία! (π.χ. δείχνουμε την αμπούλα του αναισθητικού αλλά ποτέ τη βελόνα). Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι «παιδική» ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού και το στάδιο της πνευματικής του ανάπτυξης.

Στο τέλος της επίσκεψης το παιδί παίρνει πάντα ένα μικρό δώρο, είτε αυτοκόλλητα, είτε μολύβι με γόμα, είτε κάποιο μικρό παιχνιδάκι, σαν επιβράβευση της καλής του συμπεριφοράς, γεγονός που του δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση φεύγοντας από το ιατρείο!

Η φιλοσοφία μας …

  • Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα για ένα υγιές χαμόγελο κι ένα στόμα γεμάτο υγεία!
  • Aποκλειστικά υπεύθυνοι για τη στοματική υγεία των παιδιών είναι οι γονείς και ο παιδοδοντίατρος που τα παρακολουθεί.
  • Απαραίτητη είναι η σωστή καθοδήγηση και η ενημέρωση των γονιών για τη στοματική υγεία των παιδιών τους αρχικά από τον παιδίατρο και στη συνέχεια από τον παιδοδοντίατρο που θα τα αναλάβει.
  • Αν και είναι αναγκαίες, δεν φτάνουν μόνο οι εξειδικευμένες γνώσεις παιδοδοντίας για την ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στον οδοντίατρο. Απαραίτητη είναι και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ παιδιού και παιδοδοντιάτρου.
  • Φροντίζοντας τα δόντια των παιδιών από τη βρεφική ηλικία, τους εξασφαλίζουμε καλή στοματική υγεία στην ενήλικη ζωή!
  • Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται, από όποια χώρα και αν κατάγονται. Η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μπορεί να διαφέρουν, αλλά όλοι όσοι δουλεύουμε κι επικοινωνούμε με παιδιά προσφέροντας τους φροντίδα και θεραπεία μοιραζόμαστε κάτι σημαντικό ꞉ αγάπη για τα παιδιά.