Μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού στο οδοντιατρείο

11 Μαρτίου, 2020 Administrator

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως πάντα έτσι και τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της διάδοσης του κορωνοιού και στη χώρα μας, στο ιατρείο μας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας, απολύμανσης και αντισηψίας. Επιπλέον, φροντίζουμε να γίνεται συχνά αερισμός του χώρου ενώ δεν χρησιμοποιούμε αυτήν την περίοδο τον κλιματισμό (air condition) για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων μας για την αποφυγή και τον περιορισμό των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, συστήνουμε στους γονείς τα εξής:

1. Τα παιδιά που νοιώθουν έστω και μικρή αδιαθεσία ή εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης (βήχα, συνάχι, πυρετό) να αναβάλουν την επίσκεψή τους στον Παιδοδοντίατρο, μέχρι να γίνουν εντελώς καλά.
2. Σε περίπτωση που κάποιος συγγενής του παιδιού νοσεί από γρίπη, θα πρέπει οι γονείς να αναβάλουν την επίσκεψη τους στο ιατρείο.
3. Σε περίπτωση που κάποιος από την οικογένεια του παιδιού έχει ταξιδέψει σε χώρα με αυξημένα κρούσματα κορωνοιού, θα πρέπει να αναβάλει την επίσκεψη στον Παιδοδοντίατρο.
4. Καλό είναι τα παιδιά να προσέρχονται στο ιατρείο με τον έναν από τους δύο γονείς και χωρίς άλλα συνοδά μέλη (όπως αδέρφια), για να μην υπάρχει συνωστισμός στο χώρο αναμονής.
5. Προσπαθήστε να μην καθυστερείτε στο ραντεβού σας προκειμένου να μην επικρατεί συνωστισμός κατά την αναμονή.
6. Σε περίπτωση που το παιδί δεν μπορεί να προσέλθει λόγω γρίπης του ίδιου ή κάποιου μέλους της οικογένειας, οι γονείς μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά, προκειμένου να δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες μέχρι την επόμενη επίσκεψη.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις κατά του ιού που μαστίζει τον πλανήτη μας αυτή την περίοδο, προφυλάσσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και συγκεκριμένα τους ηλικιωμένους (παππούδες, γιαγιάδες), τα άτομα με χρόνια νοσήματα (νοσήματα αναπνευστικού, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κα), καθώς και πολλούς καρκινοπαθείς ασθενείς που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή λόγω χημειοθεραπείας.