Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού κατά την επαναλειτουργία του οδοντιατρείου

29 Απριλίου, 2020 Administrator

Λόγω της παραμονής του κορωνοϊού στην καθημερινότητα μας, σας ενημερώνουμε ότι πέραν από τα καθιερωμένα μέτρα απολύμανσης, αντισηψίας και αποστείρωσης, είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ να εφαρμόσουμε κάποια επιπλέον μέτρα προστασίας κατά την επαναλειτουργία του ιατρείου μας και συγκεκριμένα:
1. Λήψη ιατρικού ιστορικού των μικρών μας ασθενών κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς, πριν τον καθορισμό της προγραμματισμένης επίσκεψης.
2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και καθαρισμό χεριών με αντισηπτικό gel κατά την είσοδο στο ιατρείο.
3. Προσέλευση του παιδιού με έναν από τους δύο γονείς προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής.
4. Χρήση μέσων ατομικής προστασίας από το προσωπικό του ιατρείου (μάσκα, γάντια και ποδιά μιας χρήσης, καθώς και ειδική προστατευτική προσωπίδα κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής συνεδρίας).
5. Τροποποίηση της διάρκειας των επισκέψεων ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για απολύμανση και αερισμό του ιατρείου.
6. Χρήση ειδικής συσκευής υπεριώδους αποστείρωσης του χώρου στην αίθουσα αναμονής.
7. Απομάκρυνση όλων των παιχνιδιών, βιβλίων και περιοδικών από την αίθουσα αναμονής.

Τα παραπάνω μέτρα προστασίας ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τις εκάστοτε οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σίγουρο είναι ότι φροντίζουμε να κάνουμε ο,τι προβλέπεται για την δικής σας και δικής μας ασφάλεια προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού στο ελάχιστο δυνατό. Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι πίσω από τις μάσκες, τις προσωπίδες κι όλα τα παραπάνω μέτρα που αναγκαστήκαμε να λάβουμε, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε γερά δόντια και λαμπερό χαμόγελο σε όλα τα παιδιά του ιατρείου μας!!!