Το Ιατρείο...

Στον χώρο αναμονής κυριαρχεί ο παιδικός πάγκος με τα παιχνίδια για να απασχολούνται ευχάριστα τα παιδιά όσο περιμένουν να συναντήσουν την παιδοδοντίατρο. Τα ζεστά χρώματα και η παιδική ταπετσαρία κάνουν το χώρο να μη θυμίζει αυστηρά ιατρείο, ενώ τα λιτά και ανθεκτικά έπιπλα καθησυχάζουν τους γονείς καθώς βλέπουν ότι καμιά ζημιά δεν πρόκειται να συμβεί ακόμη κι αν τα παιδιά παίζουν μόνα τους, χωρίς την επίβλεψή τους.

Στο εξεταστήριο, ο τεχνολογικός εξοπλισμός έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα και τηρεί όλες τις προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής. Οι οδοντιατρικές έδρες είναι ταυτόχρονα σύγχρονες και λιτές, για να μην τρομάζουν τους μικρούς ασθενείς. Ακόμη, επειδή τα παιδιά είναι ευαίσθητα στις έντονες οσμές και στους θορύβους των οδοντιατρικών συσκευών, το ιατρείο διαθέτει ιονιστές για την απομάκρυνση των φαρμακευτικών οσμών ενώ για κάθε συσκευή φροντίζουμε να δίνεται μια εξήγηση σχετικά με τη χρήση της και τον ήχο που βγάζει.

Τέλος, επειδή θεωρείται βασική, για την απομάκρυνση του φόβου και του άγχους η πρώτη εικόνα που δίνουμε στα παιδιά, οι κατάλευκες ποδιές αποφεύγονται στο ιατρείο μας και δίνουν τη θέση τους σε μπλούζες πολύχρωμες και χαρούμενες, σίγουρα πιο «φιλικές» για τους μικρούς ασθενείς. Το κάθε παιδί καλωσορίζεται με το μικρό του όνομα ενώ για κάθε οδοντιατρική πράξη που πρόκειται να γίνει χρησιμοποιείται η τεχνική «πες-δείξε-κάνε». Εξηγούμε και δείχνουμε τα πάντα στο παιδί, προτού προχωρήσουμε στην εφαρμογή των διαφόρων εργασιών. Τα ψέματα σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπονται (π.χ. ποτέ δεν λέμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ένεση εάν σκοπεύουμε να κάνουμε), ενώ η απόκρυψη πληροφοριών πολλές φορές κρίνεται αναγκαία! (π.χ. δείχνουμε την αμπούλα του αναισθητικού αλλά ποτέ τη βελόνα). Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι «παιδική» ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού και το στάδιο της πνευματικής του ανάπτυξης.

Όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη το παιδί παίρνει πάντα ένα μικρό δώρο, όπως μια καρτέλα με αυτοκόλλητα, ένα μολύβι, ή κάποιο μικρό παιχνιδάκι, σαν επιβράβευση της καλής του συμπεριφοράς κάτι που του δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση φεύγοντας από το ιατρείο!

Φιλοσοφία του ιατρείου...
  • Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα για ένα υγιές χαμόγελο και ένα στόμα γεμάτο υγεία!
  • Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη στοματική υγεία των παιδιών είναι οι γονείς και ο παιδοδοντίατρος που τα παρακολουθεί.
  • Απαραίτητη είναι η σωστή καθοδήγηση και η ενημέρωση των γονιών για τη στοματική υγεία των παιδιών τους αρχικά από τον παιδίατρο και στη συνέχεια από τον παιδοδοντίατρο που θα τα αναλάβει.
  • Αν και είναι αναγκαίες, δεν φτάνουν μόνο οι εξειδικευμένες γνώσεις παιδοδοντίας για την ανάπτυξη στο παιδί θετικής στάσης απέναντι στον οδοντίατρο. Απαραίτητη είναι και η ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ παιδιού και παιδοδοντιάτρου
  • Φροντίζοντας τα δόντια από τη βρεφική και παιδική ηλικία σίγουρα θα έχουμε πάντα καλή υγεία του στόματος και των δοντιών που θα απολαύσουμε σε όλη μας τη ζωή!
  • Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρισκόμαστε, από όποια χώρα και αν κατάγονται. Η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μπορεί να διαφέρουν, αλλά όλοι όσοι δουλεύουμε κι επικοινωνούμε με παιδιά προσφέροντας τους φροντίδα και θεραπεία μοιραζόμαστε κάτι σημαντικό ꞉ την αγάπη για τα παιδιά.
Οι Φωτογραφίες μας...
Στοιχεία Επικοινωνίας...
Λεωφόρος Κηφισίας 130Α
(απέναντι από το Γηροκομείο Αθηνών, δίπλα από την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ)

τκ:11526 Αθήνα
694 4152771
210 6993100